rehabilitering och friskvård

Rehabilitering riktar sig till de hundar som har kända skador eller sjukdomar i rörelseapparaten. Det kan handla om korsbandsskada, diskbråck eller kroniska sjukdomar som artros. Hundar är fantastiska på att kompensera och lära sig leva i tystnad med problem. Här jobbar vi med eller hittar ursprungsorsaken till problemet och arbetar utifrån det. 

Friskvård menas förebyggande behandlingar för att undvika att skador sker. Alla hundar, oavsett om det är en aktiv sällskapshund eller en som tävlar på elitnivå måste ha rätt förutsättningar för att klara av sin uppgift i livet. En kort muskel har större risk att skadas och ett för monotont sätt att röra sig på ger ökad risk för överbelatning- Här hjälper vi hunden att lösa upp spänningar och på så sätt ger bättre förutsättningar till att hålla i långa loppet samt att du får med dig indivduella råd med dig hem.  

 

Aktivitetstimme

Jag erbjuder aktivitetstimmar för er hund. Det innebär att ni kan boka mig en timme där jag dels rastar av er hund men även gör er hund fysiskt tillfreds med en individanpassad aktivitet efter er hunds behov. Kanske skulle den må bra av ett löppass, skidåkning, eller inomhusträning med balansbollar? 

Detta passar för de hundar som bor i Åre då tiden det tar för mig att ta mig från byn hem till hunden räknas på den timmen ni bokat.  

Är du intresserad av detta? Innan ni kan boka detta via vår bokningstjänst ska ni boka in en gratis konsultation för att diskutera praktiska frågor. Kontakta mig via telefon eller mail för att boka första träffen!

Det är möjligt att boka denna tjänst vid enstaka tillfällen men även att köpa ett 5-kort som ni kan nyttja alla bokningsbara tillfällen. När vi haft första träffen kommer ni få instruktioner för hur ni bokar era tider via min bokningssite.


 

PRISLISTA BEHANDLINGAR FRISKVÅRD & REHABILITERING

Undersökning/Genomgång 650:-
En fullständig rörelseanalys, genomgång av muskulatur och leder samt helheten. 60min
Ska alltid ske vid första träffen.
 
Behandling 60min  650:-
Massage och laserbehandling. 
Passande för hundar som är i behov av rehabilitering vid skada/sjukdom såväl som i friskvårdssyfte. 
 
Behandling 30min 350:-
Laserbehandling 
Passande för de hundar som är i behov av inflammationsdämpning, smärtlindring och återhämtning.
 
Hembesök 710:-
Jag kommer hem till er och erbjuder behandling 60min i hemmiljö. Priset gäller för bostad som ligger 20km enkel väg ifrån Åre Centrum. För er med yttligare avstånd skräddarsyr vi efter kontakt.
Passande för hundar som lätt blir stressad i ny miljö eller om ägaren av olika anledningar har svårt att ta sig till mig. 
 
Träningsplan lite 850:-
En genomgång av din hund  på 60min samt generella råd för träning av just din hund. 
Passande för hundar utan kända skador som önskar få tips på hur just din hund bör tränas.
 
Träningsplan medium 1175:-
En genomgång av din hund  på 60min samt ett indviduellt träningsprogram på 6 veckor med utvärdering på 30min när dessa veckor är klara.  
Passande för dig som vill träna din hund resultatrinriktat. 
 
Träningsplan pro 1500:-
En genomgång av din hund  på 60min samt ett individuellt träningsprogram på totalt 12 veckor med en utvärdering på 30min efter 6 veckor och en till genomgång på 30min efter 12 veckor.  
Passande för dig som kanske tävlar, jagar eller är aktiv med din hund och vill försäkra dig om att ni tränar korrekt.
 
Kloklippning 150:-
Behöver du hjälp att fixa till din hunds klor så hjälper jag dig med detta. Beräknad tid är max 15min för en kloklipp på en hund.
Skulle din hund ha problem med att klippa klorna så skräddarsyr vi en plan på flera klippningar efter varandra till reducerat pris för att få till kloklippningen till en behaglig upplevelse för hund och ägare.
 
Aktivitetstimme
Jag erbjuder aktivitetstimmar för er hund. Det innebär att ni kan boka mig en timme där jag dels rastar er hund men även utnyttjar denna timme för att göra er hund fysiskt nöjd individanpassat till er hund men det kan vara i form av löpning, skidåkning, parkour-inspirerad träning eller inomhusträning med balansbollar och kroppskontrollsövningar. 
Timmen börjar räknas från att jag åker från Åre by vilket innebär att bilkörningen till erat hem dras av på tiden. Denna tjänst går att boka endast enstaka tillfällen eller upprepade gånger i veckan eller månaden.
Per tillfälle  
5-kort  

400:-
1600:-

 
FÖR ATT BOKA TID, KLICKA PÅ KNAPPEN "BOKA TID" HÖGST UPP PÅ SIDAN

remiss

Om din försäkring täcker rehabilitering (olika för alla försäkringsbolag samt val av försäkring)  krävs det en remiss från veterinär först. Denna remiss måste vara skriftlig och utfärdad i samband med rehabilitering hos oss. Innan veterinärbesöket kan du själv ladda ner eller skriva ut detta dokument och be din veterinär fylla i för att smidigt få den godkänd. Aktuell veterinär kan sedan maila den till maja@outdoordogs.se