vem där?

grundaren av företaget

Maja Bohlin heter jag och på bilden ser ni mina tre tjejer. Överst i bild har ni Aussien Noomi, till vänster Mist och till höger är Rey, de sistnämnda båda två boder collies. Jag börjar givetvis med att presentera mina hundar, det är ju det som är intressant för hundfolk som oss! 
Människan här då är jag, en ursprungligen Umeåbo som alltid dragits till fjällvärlden och har tidigare bott i Hemavan, sedan årsskiftet till 2017 har jag bott här i Åre och arbetat som fysioterapeut för hund. Utanför arbetstid så möter ni mig i fjäll och mark eller bland andra djurslag!

Utbildningar:
Friskvårdsinstruktör via Hundsteg, 2014
Hundfysioterapeut via Svenska Fysioterapiskolan, 2016
Balansbollsinstruktör via Svenska Fysioterapiskolan, 2017
Siminstruktör Advance, Svenska Fysioterapiskolan, 2018

 

våra samarbeten

Sandra Tellström & Hundsteg

Med många års erfarenhet av draghundar har Team Snowquest som består av Sandra och hennes man Tobbe två team som de tränar i främst långdistans. Som slädhundar har de Alaskan Malamute och Grönlandshundar som de ger sitt hela hjärta. De lägger ner ett enormt stort engagemang i deras hundars välmående och ser till precis varenda individ, trots det höga antalet hundar lämnas ingen åt slumpen. Att köra hund är för dem en livsstil där varje hund ska må bra i såväl kropp som själ. Friskvård och vid behov rehabilitering är en del av förutsättningen för att hundarna ska klara de många mil på fjället som är deras kall i livet. 

Som hundfysioterapeut är detta samarbete något jag är oerhört stolt över och jag vill passa på att ge hatten av till Sandra och Tobbe som ger träning och förberedande uppbyggnad inför tävlings- och träningssäsong ett ansikte utåt i draghundsvärlden! 
Sandra är en av Sveriges bästa hundcoach och hundpsykolog och ni träffar henne på Hundsteg där jag varmt kan rekommendera kurserna och utbildningarna som finns! 

Lena Eriksson & Hundservice Åre

Lena Eriksson är en Åreprofil när det kommer till hunderiet. Hon har bott i Åre sedan 1980 och kom hit för snön och skidåkningen och liksom många stannade på orten. Lena är utbildad SBK-instruktör och brukar ha kurs i egen regi på Hundservice Åre samt via Åre Bruskhundsklubb. 

Meritlistan från tävlingsresultat är imponerande för hennes hundar och här följer en presentation av de fyra hundarna på kortet som är Lenas nuvarande hundar. Vi har BorderLiz Doris som är 8 år, godkänd vallhund och har varit med på 4 lydnads SM och är kvalad till år 2020. Det är Ängsvallarens Sky, godkänd vallhund och certad räddningshund, är 12 år och har deltagit på lydnads SM 5 gånger och ett räddningshunds SM. Som numera är en pigg pensionär. Fjällvindarnas Gunilla har Lena fött upp själv och hon är 2 år. Gunilla är uppflyttad till lydnadsklass 3 och påbörjad vallhundsträning. Sen har vi lilla Geni 4 månader som är en jaktcocker och tränas i lydnad och specialsök. Förutom allt detta har Lena även vunnit räddningshunds SM 2010 med sin Kelpie, kom 8.a med Sky på ett lydnads SM och 8:a på ett räddnings SM. På plats 13 kom Doris och Lena 2017. Totalt har Lena och hundarna varit med på 11 lydnads SM med 4 hundar. 

Hundar av denna kalibern kräver sin träning även ur förebyggande syfte samt behandling för att undvika att skador uppstår. Det är en ära att få förtroendet att behandla Lenas hundar och ni kan följa deras resa via Bloggen på kennelns hemsida. 

Åre Outdoor Dogs innehar ansvarsförsäkring för allas bästa!