canicross åre

outdoor dogs:
canicross åre

Canicross i Åre

Vill du komma igång med löpning tillsammans med din hund? Här är kursen för dig! Oavsett om du och din hund inte gjort detta tidigare så börjar vi från basics och jobbar oss uppåt och framåt. Vi sätter igång nu i vår för att ni ska vara redo för sommaräventyr ihop med era hundar. 

Vi fokuserar mycket på att hitta motivation för ägare och hund, att skapa vanor som gör att man fortsätter även efter kursen samt samspelet mellan hund och ägare. Det är inte på tal om att pressa tider och springa så snabbt som möjligt, det är löparglädje vi ska skapa!

Kursen är indelad i tre block: Bas, Mellan, Mer. Dessa block är svårighetsgraden/distanserna vi springer på som blocken ligger på. Välj att gå alla block för att gå från ovan löpare till att löpning är en del av din vardag. 

I Bas kommer vi att springa runt 2km och jobba oss uppåt. För att delta i kursen krävs det att du kan vara aktiv utan paus i 2 km, i snabb powerwalk. 

I Mellan kommer vi att springa runt 4km och jobba oss uppåt. För att delta i kursen krävs det att du kan vara aktiv utan paus i 3km i löpning med viss del powerwalk - alternativt att du gått Baskursen innan.

I Mer kommer vi att springa 5km och längre. För att delta i kursen krävs det att du kan köra löpning med få pauser i 5km - alternativt att du gått Bas och Medium innan. 

Att springa tillsammans med sin hund är ett fantastiskt sätt att vara aktiva på. Frisk luft, härliga skogs-/fjälläventyr och konditionsträning där ni ökar samspel mellan varandra. Inte nog med det, springer man i grupp vaknar den ursprungliga flockinstinkten till liv och att springa tillsammans flera stycken brukar vara ett harmoniskt sätt att vara, utan att umgås, med andra hundar. Din hund ska vara fullvuxen och inte ha några fysiska hinder från att delta. 

Utrustningskrav: 
Passande sele, expanderlina och dragbälte. Fråga om du är osäker. Allt kan du inhandla hos Åredalens hund & häst i Åre

Datum:  
Varje block har sex tillfällen (två gånger i veckan) men observera att det inte är samma dag i veckan varje vecka.
Bas - 20/4, 23/4, 27/4, 29/4, 4/5, 7/5
Mellan - 11/5, 14/5, 18/5, 20/5, 25/5, 28/5
Mer - 1/6, 4/6, 8/6, 11/6, 15/6, 17/6

Pris: 
Ett block - 950:-
Alla block - 2250:-

Mimimum antal deltagare 4st, max 7st.

ANmälan

  • Anmälan är bindanden. Du kan ångra din anmälan fram till 14 dagar innan kursstart. Efter det är du skyldig att betala för hela kursen såvida inte ett veterinärsintyg kan uppvisas som förhindrar deltagande.
  • Vid anmälan godkänner ni att vi behåller era kontaktuppgifter i vår kundregister. Om du önskar att dessa raderas efter kursens avslut hör av dig så ordnar vi det.