Moterhood

En holistisk uppfödarutbildning

Under tre block går vi genom de olika stadierna "dräktighet", "mammaledighet" och "livet efter valpar".  Två perspektiv möts när hundfysioterapeuten Maja Bohlin fokuserar på den fysiska biten och hundpsykologen Sandra Tellström omfamnar den mentala och själsliga.
I denna utbildning går vi genom helheten för tiken och valparna hela vägen från befruktning till utflugna valpar. Vad bör du tänka på för att ge bästa förutsättningarna för en snabb återhämtning för tiken? Vilka delar ska finnas i en valplåda? Hur påverkas tiken av dräktighet? Hur skapar man förutsättningar för henne att bli en bra mamma? Detta är några av de många frågor vi besvarar under utbildningens gång.

Genom att fokusera på att ge tiken de bästa tänkbara förutsättningarna för en dräktighet, valpning och livet som mamma - så skapas ovärderliga möjligheter för valparna att växa upp och stå stadigt på jorden genom de grundläggande förutsättningarna tiken i sin tur har gett dem.

Detta är en utbildning som har en tydlig röd tråd "Hur kan du investera långsiktigt i tiken för ett hälsosamt liv för både henne och hennes valpar". Vi tänker ofta "outside the box" samtidigt som vi använder oss av urgamla metoder och blandar med modern forskning & studier. I den här utbildningen kommer du hitta nya infallsvinklar och metoder. Det är en nytänkande utbildning som delvis utmanar gamla myter och tillvägagångsätt.

Att komma tillbaka efter en "mammaledighet" är precis som för oss människor ibland en utmaning, men med rätt träning och tillvägagångssätt så kommer tiken tillbaka till sitt forna starka jag och kan fortsätta sin "karriär" som vallhund, draghund, jakthund, spårhund etc. Får hon i framtiden möjligheten att bli mamma igen är det ovärderligt med en full "recovery" från sin första kull när hon sen står inför en ny dräktighet.

Även om utbildningen har sitt fokus på tiken och hennes roll som mamma, så fördjupar vi oss också till viss del i valparna när vi tittar på bland annat personlighetstyper, hur  man identifierar dem, vad de innebär och vart vilken valp passar bäst.
Utbildningen är levande på alla sätt och vis och materialet är skapat i både text, föreläsningar, instruktionsvideos och samtal!

Du får följa en dräktighet hela vägen tills tiken lämnar ifrån sig sina valpar och under resans gång ta del av massor av snyggt redigerat videomaterial, pedagogiska förklaringar och både personliga och vetenskapliga kunskaper.
Vem passar utbildningen?
Kanske har du redan har en dräktig tik som du vill ge bästa förutsättningarna inför kommande kull? Eller är det så att du vill ha hjälp och verktyg för att välja valp med avsikt att bli din framtida avelstik? Är du redan rutinerad uppfödare men söker nya infallsvinklar och inspiration för att förfina din uppfödning?
Den här kursen är en investering i ditt arbete som uppfödare oavsett vart i processen du står!

Är du nyfiken på beteenden, tikens roll som mamma och vill lära dig mer inför ett framtida hundköp - så är utbildningen förmodligen också ett intressant tillskott i din kunskapsbank!

KURSinformation

Start 1 september
100% på distans, självstudier

Utbildningen innehåller tre block och släpps med en månads mellanrum, så du har tid att landa i materialet och sedan vara redo för nästa steg.

Läs om upplägg och utformning längre ned

Kursens innehåll:

Moderskap: instinkter & känslor
Egenskapers påverkan på mamma rollen
Olika mamma roller
Ursprunliga betenden
Val av avelsdjur bortom utställning och provresultet
Arv & miljö påverkan, tikens bakgrund
Bortom genetiken
Domectiseringens påverkan
Relationen till uppfödaren
Förutsättningsbeteenden
Den viktiga maghälsan

Sund "comeback" efter mammaledighet

Palpering och genomgång av tikens fysik
Lär känna tiken, från insidan och ut

Hur kosten påverkar fertilitet, dräktighet, digivning och comeback
Inaktivitet och dräktighet

Träning inför parning & dräktighet
- flertalet träningsprogram

Dräktighets massage

Akupressur inför parning, i dräktighet, under valpning och i återhämtning
Träning för att komma tillbaka

Lär känna tikens nya kropp och känsloliv
Tikens ålder, olika stadier i livet att få valpar och påverkan och resultat av det

Förutsättningar för fodertikar

Vikten av rätt valplåda och valphage

Separationen till valparna
Valparnas personlighetstyper

Månadskostnad 1500kr

Pris: 10.000kr (ink moms)
Priset är det totala priset du faktiskt betalar, i priset ingår moms, administrativa kostnader, diplomering/certifiering med mera.
 
Early bird! Anmäl dig innan 1 juni och du får 1000kr i rabatt!

Betalningsalternativ
Alternativ 1. Anmälningsavgift 2000kr betalas 10 dagar efter anmälan. Resterande 8000kr
20 dagar innan utbildningens start.

Alternativ 2. Anmälningsavgift 2000kr betalas
10 dagar efter anmälan, sedan
sex inbetalningar á 1500kr

Så går det till

På vår utbildningsplattform får du ta del av föreläsningar, övningar, träningsprogam, instruktionsvideos och till och med en talkshow på ämnet där vi lättsamt diskuterar de många lagren som moderskap innefattar. Du får en personlig inloggning/lösenord och har tillgång till allt material under 6 månaders tid. Utbildningen sker genom egen studier, men har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att återkoppla dem till oss så hjälper vi dig få ökad förståelse.

Utbildningen är uppdelad i tre delar som görs i en kronlogisk ordning med start av modulen "Dräktighet" där vi även innefattar inför parning och förberedelser för att bli och vara dräktig. Nästa del "Mammaledighet" tar vid 30 dagar senare och där vi går igenom de 8-10 veckor som tiken har sin valpkull. Sista modulen släpps ytterligare 30 dagar senare och heter "Livet efter valpar" där vi fokuserar på hennes comeback men också processen att lämna ifrån sig valpar. Sammanlagt är utbildingen tre månader lång, men du har tillgång till materialet i sex månader.

Alla texter är fritt att ladda hem till din dator och filmerna får du se hur många gånger du vill under de sex månader du har tillgång till utbildningen, rekommendationen är att du för anteckningar på filmerna så du har dem att tillgå i framtiden  - precis som på en "fysisk" utbilning!

Du får också tillträde till en Facebook grupp där du kan ställa frågor, ventliera funderingar och dela med dig av dina erfaranheter. Gruppen har du livslång tillgång till.