fjällvandra med hund

låt drömmen bli sann

Har du en dröm om att vandra i fjällvärlden tillsammans med din hund?


Men känner du kanske att det finns frågor som bör besvaras innan och kunskap att få. Vad ska man packa och vilken utrustning krävs och hur ska utrustningen sitta? Ska hunden bära klövja eller inte? Hur ska man planera en sån tur och var börjar man ens i planeringen? Hur tränar man inför en sådan här tur och vad är rimligt att vandra på en dag? 

Detta och mycket mer kommer besvaras i denna kurs. Tanken är att du som deltagare ska få nog med kött på benen för att känna dig bekväm att börja planera och genomföra din fjälltur. Även om omständigheterna i världen är som den är och man inte vet om fjällvandring är möjligt inom en snar framtid så måste vi låta drömmarna få ta plats. Att vara väl förberedd och veta vad som krävs långt i förväg är viktigare inom vandring än många andra typer av resor så oavsett när din fjällvandring kan bli av så kommer denna kurs ge dig tryggheten att ta klivet från dröm till verklighet.  

Kursen har ett startdatum som är flytande. Tanken är att man börjar kursen när det passar en själv och genomför den i sin takt. Allt material finns tillgängligt dygnet runt online oavsett var i världen du befinner dig. Efter varje kapitel finns det en hemuppgift att utföra och du väljer själv om du vill redovisa den eller behålla den för dig själv.  Under kursens gång finns det möjlighet till feedback och då allt material alltid är tillgängligt så kan man gå tillbaka och repetera så många gånger man vill. 

Detta är en omfattande kurs med mycket information i både text, videos och foton. Jag har valt en personlig vinkel på hur det är att fjällvandra med hund, samtidigt som jag grundar det på väldokumenterad information. Jag har sedan 2013 fjällvandrat med hund under alla fyra årstider, men denna kurs kommer att rikta sig till att fjällvandra på barmark - alltså vår, sommar och höstvandring. 

 

Lite av innehållet 
- Varför fjällvandring?
- Olika typer av vandring
- Planering inför
- Vad krävs? -av hund och av människan
- Träningssätt inför vandring
- Utrustning: vad behövs, hur ska det sitta, hur ska det användas -för hund och för människan
- Mat -för hund och för människan
- Vad kan gå fel?
- Vad gör man om olyckan är framme?
- Regler i naturen 
- Extramaterial


Kursstart:
Flexiblelt, öppen för anmälan

Pris:
1050:- Vid anmälan innan 27/3 900:-

 

din anmälan

  • Anmälan är bindanden. Du kan ångra din anmälan fram till 14 dagar innan kursstart. Efter det är du skyldig att betala för hela kursen såvida inte ett veterinärsintyg kan uppvisas som förhindrar deltagande.
  • Vid anmälan godkänner ni att vi behåller era kontaktuppgifter i vår kundregister. Om du önskar att dessa raderas efter kursens avslut hör av dig så ordnar vi det.