Fjällvandra med hund
i Åre

är du redo att förverkliga din dröm om att fjällvandra tillsammans med din hund?

Fjällvandra med h


Att vandra tillsammans med sin hund är ett fantastiskt sätt att vara aktiv och upptäcka några av Sveriges vackraste platser, med sin bäste vän, på. 
 

Tillsammans gör vi en dagstur och en övernattningstur (två olika turer) i Årefjällen. Välj den distans och utmaning som passar dig och din hund. Möt magiska vyer där vi lämnar civilisationen och äntrar naturens mäktiga atmosfär. Oavsett tidigare erfarenhet så anpassar vi turen och hjälps åt för att genomföra turen ihop. Stor vikt på god kamratskap, sammanhållning och ödmjukhet inför de utmaningar som ställs inför oss. 

DAGSTUREN

Detta är en uppskattningsvis 6 timmars topptur med utgångspunkt på vägen mot Vålådalen med en avstickare efter Fångåmons fiskecamp till Åres doldis Hottögsfjället. Närmare vägbeskrivning fås vid anmälan. Vi samlas och har en lättare genomgång vid bilarna och börjar sedan traska genom skogen upp mot kalfjället. Innan toppen tar vi en fika och passar på att fördjupa oss i ämnen som rör hund och diskuterar kring funderingar som kan ha dykt upp. 

Turen passar stora som små hundar, vuxna som yngre människor (ej barn dock) och alla däremellan. Så länge motivationen inte är en bristvara så når vi toppen tillsammans. 

Målet är att inspirera till fortsatt vandrande så att ni efter denna tur har nog kunskap och sporre att vidareutveckla detta nyfunna intresse. 

Distansen är ungefärligt 12km tor. 

Maxantalet deltagare är 5 personer.

Priset för turen är 400:- per person.

All info om samlingsplats, tider, utrustning, att tänka på osv fås vid anmälan. 

 

FLERDAGSTUREN 

Här blir det en natt i tält. Vi utgår från Duved och parkerar bilarna i näheten av Duveds liftsystem. Sedan pinnar vi på upp mot Mullfjället där en reltivt brant stigning väntar innan vi når kalfjället. Vi kommer att slå läger och sätta upp tälten på en passande plats beroende på den dagens väder och vindar. På kvällen samtalar vi om hund, alla får instruktioner att testa på massage och stretching på hund samt att vi går igenom funderingar som dykt upp. Efter en god natts sömn fortsätter vi vandringen tillbaka mot bilarna. Nu väntar mer nerförsbacke då benen kanske är något möra sedan gårdagens tur uppförs. 

Vädret och underlaget kan vi givetvis inte påverka och oväntade saker kan hända när man vandrar så det krävs att man har god anpassningsförmåga, gillar utmaningar, stor portion motivation, positiv inställning samt god samarbetsförmåga för att delta på turen. 

Här krävs egen utrustning, det går suveränt att hyra hos Outdoor Buddies det man inte själv äger, vilket är det perfekta sättet att veta om man trivs med utrustningen innan man köper det. Utrustning till hund kan med fördel handlas på Åredalens hund & häst eller Vildhunden Utrustningslista fås vid anmälan. Deltagare på denna vandring väntar även en värdefull present. 

Distansen är uppskattningsvis 2-2,5 mil totalt

Priset för denna tvådagarsvandring är 1050:- per person.

Maxantal deltagare är 5 personer och en hund per person. 


All info om samlingsplats, tider, utrustning, att tänka på osv fås vid anmälan. 
 

Fjällvandringar 
Datum:
Endagsturen: 25/7       
Tvådagarsturen: 1-2/8

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs men hunden ska vara fullvuxen och ni båda ska fysiskt klara av att vara aktiva 6h i sträck.


Plats: Vi utgår från Åre, bil krävs för att ta dig till samlingsplatsen. 
  • Ex. Noomi, 2år, Aussie.
 • Vid swish, skicka till nummer 123 574 92 21.
 • Obligatoriskt fält vid fakturabetalning.
 • Kolla skräppost och hör av dig om du inte fått kontakt från oss inom rimlig tid efter anmälan.
 • Vi värnar om din personliga integritet och eftersträvar alltid en hög nivå av dataskydd och följer den nya Dataskyddsförordningen som gäller från och med den 25 maj 2018 inom EU och tryggar hanteringen av Dina personuppgifter.

  Det är viktigt för oss att du känner dig trygg i vår behandling av dina personuppgifter.

  Vi samlar in ovannämnda uppgifter för att kunna skriva in dig på den kurs/aktivitet du valt att anmäla dig till, uppgifterna läggs in i vårt bokförings system för att kunna fakturera dig samt skrivs in på en deltagarelista som delas ut enart till dem som står med på deltagarelistan.

  Har du frågor eller funderingar kring det här, tveka inte att höra av dig!