Boka tid i Åre

rehabilitering och friskvård

Rehabilitering riktar sig till de hundar som har kända skador eller sjukdomar i rörelseapparaten. Det kan handla om korsbandsskada, diskbråck eller kroniska sjukdomar som artros. Hundar är fantastiska på att kompensera och lära sig leva i tystnad med problem. Här jobbar vi med eller hittar ursprungsorsaken till problemet och arbetar utifrån det. 

Friskvård menas förebyggande behandlingar för att undvika att skador sker. Alla hundar, oavsett om det är en aktiv sällskapshund eller en som tävlar på elitnivå måste ha rätt förutsättningar för att klara av sin uppgift i livet. En kort muskel har större risk att skadas och ett för monotont sätt att röra sig på ger ökad risk för överbelatning- Här hjälper vi hunden att lösa upp spänningar och på så sätt ger bättre förutsättningar till att hålla i långa loppet samt att du får med dig indivduella råd med dig hem.  

För att nå önskat resultat använder jag mig av massage och laser, stretching och rörelseövningar samt träningsråd. 

 

remiss

Om din försäkring täcker rehabilitering (olika för alla försäkringsbolag samt val av försäkring)  krävs det en remiss från veterinär först. Denna remiss måste vara skriftlig och utfärdad i samband med rehabilitering hos oss. Innan veterinärbesöket kan du själv ladda ner eller skriva ut detta dokument och be din veterinär fylla i för att smidigt få den godkänd. Aktuell veterinär kan sedan maila den till maja@outdoordogs.se
 

aktivitetstimme