Boka tid i Åre
Boka tid i Åre

rehabilitering och friskvård

Rehabilitering riktar sig till de hundar som har kända skador eller sjukdomar i rörelseapparaten. Det kan handla om korsbandsskada, diskbråck eller kroniska sjukdomar som artros. Hundar är fantastiska på att kompensera och lära sig leva i tystnad med problem. Här jobbar vi med eller hittar ursprungsorsaken till problemet och arbetar utifrån det. 

Friskvård menas förebyggande behandlingar för att undvika att skador sker. Alla hundar, oavsett om det är en aktiv sällskapshund eller en som tävlar på elitnivå måste ha rätt förutsättningar för att klara av sin uppgift i livet. En kort muskel har större risk att skadas och ett för monotont sätt att röra sig på ger ökad risk för överbelatning- Här hjälper vi hunden att lösa upp spänningar och på så sätt ger bättre förutsättningar till att hålla i långa loppet samt att du får med dig indivduella råd med dig hem.  

För att nå önskat resultat använder jag mig av massage och laser, stretching och rörelseövningar samt träningsråd. 

 

remiss

Om din försäkring täcker rehabilitering (olika för alla försäkringsbolag samt val av försäkring)  krävs det en remiss från veterinär först. Denna remiss måste vara skriftlig och utfärdad i samband med rehabilitering hos oss. Innan veterinärbesöket kan du själv ladda ner eller skriva ut detta dokument och be din veterinär fylla i för att smidigt få den godkänd. Aktuell veterinär kan sedan maila den till maja@outdoordogs.se
 

aktivitetstimme

Jag erbjuder aktivitetstimmar för er hund. Det innebär att ni kan boka mig en timme där jag dels rastar av er hund men även gör er hund fysiskt tillfreds med en individanpassad aktivitet efter er hunds behov. Kanske skulle den må bra av ett löppass, skidåkning, eller inomhusträning med balansbollar? 

Detta passar för de hundar som bor i Åre då tiden det tar för mig att ta mig från byn hem till hunden räknas på den timmen ni bokat.  

Är du intresserad av detta? Innan ni kan boka detta via vår bokningstjänst ska ni boka in en gratis konsultation för att diskutera praktiska frågor. Kontakta mig via telefon eller mail för att boka första träffen!

Det är möjligt att boka denna tjänst vid enstaka tillfällen men även att köpa ett 5-kort som ni kan nyttja alla bokningsbara tillfällen. När vi haft första träffen kommer ni få instruktioner för hur ni bokar era tider via min bokningssite.