remiss

Om din försäkring täcker rehabilitering (olika för alla försäkringsbolag samt val av försäkring)  krävs det en remiss från veterinär först. Denna remiss måste vara skriftlig och utfärdad i samband med rehabilitering hos oss. Innan veterinärbesöket kan du själv ladda ner eller skriva ut detta dokument och be din veterinär fylla i för att smidigt få den godkänd. Aktuell veterinär kan sedan maila den till maja@outdoordogs.se
 

8 week challenge

8 week challenge

Pris:
0 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1956516
Antal:
Träna din hund funktionellt stark tillsammans med oss!
Kursen leds av Hundfysioterapeuten Maja Bohlin från Outdoor Dogs och Hundpsykologen och slädhundsföraren Sandra Tellström från Hundsteg.

Tillsammans har vi skapat en "kick as" kurs i ett spännande format! Ett åtta veckors program vi gör tillsammans med dig!

Mer information och anmälan på Hundstegs hemsida (Det går inte att anmäla sig via denna tjänst här). Utmaningen startar 21 oktober!
Anmäler du dig innan 1 oktober får du 200kr rabatt.

Varmt välkommen!

rehabilitering och friskvård

Rehabilitering riktar sig till de hundar som har kända skador eller sjukdomar i rörelseapparaten. Det kan handla om korsbandsskada, diskbråck eller kroniska sjukdomar som artros. Hundar är fantastiska på att kompensera och lära sig leva i tystnad med problem. Här jobbar vi med eller hittar ursprungsorsaken till problemet och arbetar utifrån det. 

Friskvård menas förebyggande behandlingar för att undvika att skador sker. Alla hundar, oavsett om det är en aktiv sällskapshund eller en som tävlar på elitnivå måste ha rätt förutsättningar för att klara av sin uppgift i livet. En kort muskel har större risk att skadas och ett för monotont sätt att röra sig på ger ökad risk för överbelatning- Här hjälper vi hunden att lösa upp spänningar och på så sätt ger bättre förutsättningar till att hålla i långa loppet samt att du får med dig indivduella råd med dig hem. 

 

äventur

Äventur - En äventyrs tur. 

Tillsammans med din hund så gör vi äventyr i fjällmiljö och utforskar vackra vyer och utmanar oss fysiskt.

Nästa äventyr på tur är inte bokad än men skicka ett mail om du vill hålla dig uppdaterad så skickar jag en notis när nästa tillfälle är planerad!
 

work Out dog

Träna tillsammans med din hund! Spar på tid genom att träna en timme tillsammans med din hund istället för att gå på gymmet först och sedan långpromenad med hunden. Det är inte bara den tidssparande effekten vi är ute efter, här får ni öppna upp ögonen för att få en mer fysisk vardag för dig och din hund. 
"Men jag är så otränad" - Kom
"Men min hund kan knappt sitt" - Kom
Ingen förkunskap krävs men  så länge man är villig att försöka och kämpa så är detta rätt ställe för dig!
För dig som ändå känner sig osäker på om ni eller hunden klarar av detta finns möjlighet till PT pass där vi ses på privat träning och går igenom allting på era individers nivå. Privat träning bokas via kontakt med mig och gruppassen finns på vår Facebooksida! 

LITE 
Ett mjukare och mindre krävande träningspass för dig som inte kommit igång med din träning än och vill väcka upp kroppen på ett skonsamt sätt eller om du exempelvis har en äldre eller hund med viss sjukdomshistoria. 
MEDIUM 
För dig som vill svettas och kämpa i din egen takt. Ett pass där man kan variera svårighetsgraden beroende på din och din hunds utgångsläge.
ADVANCE
Här blir vi svettiga, smutsiga och trötta! Pass som handlar om att ta sig över naturliga hinder och forcera tuffare terränger. 
 

föreläsning/kurser

Jag vill sprida ordet! Har ni en brukshundsklubb eller ett sällskap som vill veta mer om rehabilitering, friskvård, massage för hemmabruk, balansbollskurs eller liknande som rör rörelseapparaten för hunden så hör av er så diskuterar vi datum och plats. Jag är orts-oberoende och har möjlighet att åka till er oavsett var i landet ni befinner er.  I samband med kursen eller föreläsningen så finns det möjlighet att få privata timmar med mig för rådgivning eller behandling. Jag vill framförallt rikta mig till mindre orter i glesbygden då de flesta föreläsare riktar sig mot storstäder så anser jag att det är byarna i Sverige där det ofta är väldigt hundtätt med aktiva, arbetande hundar som har större behov av min föreläsning.  

Planerade kurs-/föreläsningstillfällen:
28/9 Hundstegs Musherskola, Sulviken.
19-20/10 Friskvårdshelg hund Tärnaby, Tärnaby.


 

Aktivitetstimme

Jag erbjuder aktivitetstimmar för er hund. Det innebär att ni kan boka mig en timme eller mer och vi anpassar den efter er hunds behov. Kanske skulle den må bra av ett löppass? En träningstimme med balansbollar och cavaletti? Eller om ni vill att jag går en långpromenad där den får göra sina behov? 

Ring för att boka denna tjänst så anpassar vi timmen så den blir optimal för era önskemål!

 

Outdoor dogs åre facebook

På vår Facebook-sida presenteras det event, tävlingar och andra händelser. Det är där ni får ny och uppdaterad info rullandes. Gå in och kika på vad som händer här näst!