äventur

Nästa Äventur går av stapeln den 11-13 oktober tillsammans med Bergahundar. Vi kommer att ta en tredagarstur med dagsutflykter till några av Jämtlandsfjällens vackraste platser. 
För att läsa mer och boka din plats, besök:
Bergahundars hemsida .

Det kommer att bli ett äventyr vi sent ska glömma!
 

rehabilitering och friskvård

Rehabilitering riktar sig till de hundar som har kända skador eller sjukdomar i rörelseapparaten. Det kan handla om korsbandsskada, diskbråck eller kroniska sjukdomar som artros. Hundar är fantastiska på att kompensera och lära sig leva i tystnad med problem. Här jobbar vi med eller hittar ursprungsorsaken till problemet och arbetar utifrån det. 

Friskvård menas förebyggande behandlingar för att undvika att skador sker. Alla hundar, oavsett om det är en aktiv sällskapshund eller en som tävlar på elitnivå måste ha rätt förutsättningar för att klara av sin uppgift i livet. En kort muskel har större risk att skadas och ett för monotont sätt att röra sig på ger ökad risk för överbelatning- Här hjälper vi hunden att lösa upp spänningar och på så sätt ger bättre förutsättningar till att hålla i långa loppet samt att du får med dig indivduella råd med dig hem. 

 

work Out dog

Träna tillsammans med din hund! Spar på tid genom att träna en timme tillsammans med din hund istället för att gå på gymmet först och sedan långpromenad med hunden. Det är inte bara den tidssparande effekten vi är ute efter, här får ni öppna upp ögonen för att få en mer fysisk vardag för dig och din hund. 
"Men jag är så otränad" - Kom
"Men min hund kan knappt sitt" - Kom
Ingen förkunskap krävs men  så länge man är villig att försöka och kämpa så är detta rätt ställe för dig!
För dig som ändå känner sig osäker på om ni eller hunden klarar av detta finns möjlighet till PT pass där vi ses på privat träning och går igenom allting på era individers nivå. Privat träning bokas via kontakt med mig och gruppassen finns på vår Facebooksida! 

LITE 
Ett mjukare och mindre krävande träningspass för dig som inte kommit igång med din träning än och vill väcka upp kroppen på ett skonsamt sätt eller om du exempelvis har en äldre eller hund med viss sjukdomshistoria. 
MEDIUM 
För dig som vill svettas och kämpa i din egen takt. Ett pass där man kan variera svårighetsgraden beroende på din och din hunds utgångsläge.
ADVANCE
Här blir vi svettiga, smutsiga och trötta! Pass som handlar om att ta sig över naturliga hinder och forcera tuffare terränger. 
 

föreläsning/kurser

Jag vill sprida ordet! Har ni en brukshundsklubb eller ett sällskap som vill veta mer om rehabilitering, friskvård, massage för hemmabruk, balansbollskurs eller liknande som rör rörelseapparaten för hunden så hör av er så diskuterar vi datum och plats. Jag är orts-oberoende och har möjlighet att åka till er oavsett var i landet ni befinner er.  I samband med kursen eller föreläsningen så finns det möjlighet att få privata timmar med mig för rådgivning eller behandling. Jag vill framförallt rikta mig till mindre orter i glesbygden då de flesta föreläsare riktar sig mot storstäder så anser jag att det är byarna i Sverige där det ofta är väldigt hundtätt med aktiva, arbetande hundar som har större behov av min föreläsning.  


 

Hundrastning

Att hinna gå ut med hunden de dagar man jobbar, är inte det ett av de största dåliga samvetet vi hundägare har? Antingen åsidosätter man sin egen lunchpaus eller så får hunden vänta på tok för många timmar på att bli rastad. Jag erbjuder hundrastning till dig som behöver en avlastning under vardagarna.

Jag tar ut er hund på en 20-30min promenad vid en enkel rastning. Önskar ni få er hund mer ordentligt rastad finns möjlighet till tillägg på längre tid eller att jag även tränar hunden under promenaden såsom dog parkour, balansboll, löpning eller annan träning som skräddarsys efter era behov. 

Priser:
Enstaka rastning
Veckodagar kl 7-15
En hund:       150 kr/rastning
Två hundar:  250kr/rastning

Klippkort
5 rastningar    675kr
10 rastningar  1275kr

Månadskunder blir möjliga om det visar sig finnas nog många med behov av det. 

Vi börjar med att bestämma möte där vi går igenom er hunds behov och pratar praktiskt upplägg innan rastning sker! 

 

Outdoor dogs åre facebook

På vår Facebook-sida presenteras det event, tävlingar och andra händelser. Det är där ni får ny och uppdaterad info rullandes. Gå in och kika på vad som händer här näst!