kursutbud

kurs i dragträningFULLBOKAD KURS!
I samarbete mellan Åredalens Hund & Hästs egna Trude som är uppvuxen med skidor under fötterna och hund i midjan som numera äger Alaskan Malamutes och Grönlandshundar och aktiv inom skiddrag ska vi tillsammans hålla i kurs i dragträning på skidor med hund. 

Skidtävling för både den glade motionären till den tävlingssugne.

Den 14 mars går Åre Skiddrag av stapeln. En skiddragtävling för förare med hund. Det är en famijär tävling med fokus på att inspirera till ett aktivt sätt att umgås med sin hund och andra hundägare. Här får ni en morot till att komma ut i spåren i vinter, ett sätt att hålla motivationen uppe då man har ett mål att träna till. 

Tävlingen ser ut som följande: Det finns två klasser att välja mellan, vid anmälan måste man ange vilken klass man vill delta i (man måste dessvärre välja). 

Racingklassen: För dig som gillar lite högre hastigheter i teknisk, kuperad och rätt krävande bana. Här kör man singelstarter utan omkörning. Bansträckningen är inte hundra procent klar än men blir ca 3km i kuperad och utmanande terräng. Man får endast ha en hund per förare i detta lopp.

Öppet spår: Här startar alla i en masstart på Helgesjön och skidar en sträcka på cirka 3km. Här får man ha maximalt två hundar per förare och välja den skidstil som passar en bäst. (Dock ej skidor med stålkanter pga skaderisken). 

Efter tävlingen samlas vi på en stuga i Helgesjön och det finns fika- och matförsäljning samt trevligt umgänge. Vi hoppas på strålande sol och härligt utomhusväder, annars finns det stugor att värma sig i. 

Vinnaren utlovas priser i båda klasserna!

Pris:
350:-

Anmälan:
När du fyllt i anmälan får du en faktura skickad till din mail. Din tävlingsplats är godkänt efter att avgiften är betalt, bekräftelse skickas då till din mail. Finns ett begränsat antal platser.Tävlingsregler såsom utrustningskrav får ni i mail vid anmälan.
 
FULLBOKAD KURS!
Distanskurs fylld med träning för hund under åtta veckor. Här utmanar vi hundarna i styrka, smidighet och kondition. Ni får även fantastisk kunskap inom kost/näringslära och avslappning. Det är en kurs som leds av mig och Hundpsykologen och slädhundsföraren Sandra Tellström från Hundsteg.


Det här är för dig som vill kunna ge dina hundar hemma med avslappnade och återhämtande behandling i vardagen. Det passar för alla från den oskadade ynglingen till den äldre hunden och allt däremellan. 

Massage har en fantastisk förmåga att hjälpa till med läkning, öka prestationsförmågan och öka välbefinnandet. Det är även ett perfekt sätt att knyta an till din bäste vän.