Att vistas i världens vackraste miljö och vara fysiskt aktiv tillsammans med mina hundar
är det bästa jag vet! Jag vill dela med mig av min passion för naturen och fjällen 
och inspirera till ett aktivt liv tillsammans med era hundar. Som hundfysioterapeut vill jag
samtidigt sprida kunskap om friskvård för hund och rehabilitera de som behöver,
så att alla ska kunna ha ett aktivit liv med sin bäste vän! 

aktivitets-promenad

Rastning & Aktivitet

Har du svårt att få till både rastning och fysisk aktivitet för din hund? Då finns min aktivitetstimme som är en kombination av rastning och aktivering för din hund. Vi anpassar aktiviteten efter din hunds behov men det kan exempelvis vara en löprunda, en parkourinspirerad promenad eller en liten promenad kombinerat med inomhusträning. 

Läs mer om detta på Tjänster och Priser.

Detta gäller hundar som bor i Åre och tiden det tar att köra från byn hem till er räknas in i den timme jag lägger på er hund. 

 

Massagekurs

Massagekurs för hund!

Vill du kunna ge din hund en avslappnande och återhämtande massage hemma själv? Gå då denna kurs vid två tillfällen där vi går igenom massage både teoretiskt och praktiskt. Vi går igenom hundens anatomi, rörelser, massage och stretching, allt för att du ska få kunskap att förvalta hemma. 

Att ge massage är inte bara rogivande och stärker era band utan det har även en läkande effekt samt höjer er hunds prestationsförmåga.

Läs mer och anmäl dig på Kurser.

behandling
 

Fysioterapeutiska behandlingar!

Försäkra dig om att din hund har rätt fysiska förutsättningar för att klara av vardagen. Jag utför både en friskvårdkoll för den hunden som tillsynes är utan skador och problem samt rehabilitering för den hund där oturen varit framme. 

Med rätt förutsättningar där vi tränar upp hundens fysik korrekt kan hundarna klara av större påfrestningar och tyngre arbete. Vill du att din hund ska kunna följa med dig på en lång vandring? Eller kunna tävla inom en viss hundsport? Gör då en genomgång med träningsprogam där vi skräddarsyr en plan för dig och din hund. 

Läs mer under Tjänster. 

kurser
 

Skiddragträning

Vill du testa på dragträning på skidor med din hund? Eller är du redan aktiv inom drag men vill få till träning med likasinnade hundekipage, ökad kunskap och mängdträning? Det här är vinterns aktivitet för dig! 

Tillsammans med Åredalens hund och hästs egna Trude kommer vi att leda både öppen träning och även kurs inom skiddrag. 

Varje kurstillfälle kommer att ha ett tema som vi satsar på. Här har vi ett maxantal deltagare och du måste anmäla dig via formuläret här för att vara med. 

Den öppna träningen är  både till för de kursdeltagare vi har men även andra ekipage. Här betalar man en medlemsavgift och ansvarar då för sin egen träning. 

Kursen och öppna träningen börjar den 6 januari. För mer info och anmälan gå in på Kurser.

 

ONLINEKURSER

Den otroligt populära kursen med ny start 2020!

Distanskurs för att ge kunskap och inspiration till ett aktivt liv tillsammans med din hund. Det är en kurs som leds av mig, Hundfysioterapeuten Maja Bohlin från Outdoor Dogs och Hundpsykologen och slädhundsföraren Sandra Tellström från Hundsteg.

Träna din hund funktionellt stark tillsammans med oss!

Styrka, kondition, rörlighet och näringslära är grundstenarna i den här innovativa och nytänkande kursen. 

Den här kursen är fullspäckad av intressant information snyggt presenterat i massvis av filmer, informationsblad och webinarium!

Mer information och anmälan på Hundstegs hemsida

Kursen startar 6 januari och som namnet avslöjar sträcker sig i åtta veckor.

 

BILDBANK

FACEBOOK

På Facebook finns aktuella evenamang, tävlingar och händelser. Kika in för att ta del av utbudet. Här kan du gilla sidan, bli del av Outdoorgänget och kommentera vad som händer. 
 

INSTAGRAM

Ett sätt för mig att inspirera till ett mer aktivt liv tillsammans med sin hund så anordnar jag utmaningar på instagram. Ibland handlar det om en viss typ av träning/trick såsom att få hunden att backa och ibland är det en utmaning som fortgår i en månad. Spana in gamla inlägg för inpiration eller följ mig för att inte missa framtida. 
 

76

243

74